Saturday, March 29, 2014

Projek Cheesekut Saya

Bahan2:
Biskut 4 segi
Susu kotak dutch lady
Nestum
Cream Cheese
Susu pekat

Cara2:
-Pukul cream cheese dgn mixer.
-Campurkan 1/2 tin susu pekat. Pukul lg sampai sebati. Biarkan.
-Celup/rendam biskut 4 segi dalam susu. Tak perlu sampai lembik.
-Sediakan bekas yg sesuai.
-Susun biskut yg direndam susu dlm bekas.
-Lapiskan dgn campuran cream cheese.
-Tabur nestum di atas.
-Ulang kembali lapisan biskut, cream cheese, nestum.
-Terpulang nak buat berapa lapisan.
-Simpan dalam peti ais bbrp jam.
-Kemudian boleh potong dan makan.

Read More...

Saturday, March 1, 2014

Dinner @ Restoran Serai, Shaftsbury Square Cyberjaya

Suatu hari ku terlihat rancangan MAKAN di astro...hostnya telah ke restoran serai di KL. Dalam rancangan tu ditunjukkan cara memasak salah satu signature dish mereka iaitu Ikan Stim Jus Limau (nama lebih kurang). 
Hari ini kebetulan tidak masak....we had burger king for lunch. So, for dinner ...mama suggested to abah , kita pegi serai di Shaftsbury Sq lah. Restoran fine dining mcm tu for sure harganya mahal....so, xnak le order byk2 sgt...
ambik ikan stim, butter prawn, 2 nasi putih, ice lemon tea, sirap selasih dan sepotong pavlova. It costs us RM163. wowwww!! pi makan steak kat Tony Roma pun tak terkejut camni...hehehe.....dari segi rasa....mmm...maybe lidah teman yg tak kena hari ni kot....segalanya tawar....kuah stim sedap....tapi ikan terasa tawar...udang pun rasa tawar....
Read More...