Friday, July 15, 2016

Tupperware July 2016

Read More...

Friday, May 6, 2016

Panduan Ajar Anak Solat

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fibubapacemerlang%2Fposts%2F10157001177555372&width=500" width="500" height="725" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>
Read More...

Monday, February 22, 2016

Hukum2 bacaan alquran

Read More...

Sunday, January 4, 2015

Steam Banana Cupcakes @ Kek Cawan Pisang kukus


Senang je nak buat kek ni...
And it turned out soo fluffy..

Bahan2/Ingredients:
2 biji telur@eggs
100g atau 1/2 cup gula@sugar
2 biji pisang@banana..agak besar..I used cavendish banana
75g minyak masak/cooking oil...I used corn oil
1 tsp baking soda
150g tepung naik sendiri/self raising flour

Cara2/steps:
- Pukul telur dan gula. Bit the eggs and sugar
- Masukkan pisang yg telah dilecek. Add in smashed banana
- Kacau/mix
-Masukkan minyak. Add in oil
- Ayak dan masukkan tepung+baking soda. Add in siffed flour+baking soda.
- Kukus dlm 20-25min hingga masak. Steam at 20-25min until cooked.



Read More...

Bee hives bun with butterscotch sauce @ Roti Sarang Lebah dgn Sos Butterscotch

Read More...

Thursday, January 1, 2015

New Year 2015. Aisha at Krista 1st day of Orientation week.


1 Jan 2015, Hari orientasi Aisha di Krista.........
She looks happy and adapting very well to the surrounding walaupun pada mulanya kat rumah tak nak pegi school.

Classmates aisha ada nama sofia, alya, qistina, cinta....dan lain-lain yg belum dikenali. Buat masa ni, classmates aisha ada 10 orang.

Hopefully anak mama OK kat sini. Tadika ni paling dekat rumah. Apa2hal tak susah rasanya....jalan kaki pun senang incase mama abah tak boleh hantar. Mak tok pun boleh hantar, especially bila mama dalam pantang tak lama lagi ni...


Read More...

Monday, December 29, 2014

Seri Muka


Hari ni mama WFH je sebab semalam Aisha tak berapa sihat. Tengah malam aisha berak 3x....mama pun jadi tak cukup tidur. Badan aisha pun panas sikit. So mama decided ambik half day leave utk monitor Aisha dan WFH for another half day.

Sambil2 tu sempat menerai buat seri muka memandangkan semua bahan ada...
Resipi asal mama rujuk di SINI..
Tapi ada juga la yg mama adjust sikit, iaitu tambah sikit perisa pandan...walaupun air pandan memang dah dicampurkan.

Daripada resipi tu, mama cuma separuhkan sukatan. Lagipun yg nak makan cuma mama dan abah je...itu pun bila dah masak, mama abah boleh buat makan petang, boleh bg mama ida sikit, dan sambung breakfast esok nye...




Read More...