Tuesday, April 24, 2018

Apabila berjumpa seseorang...

Apabila jumpa orang tua, selalu berfikir mereka telah buat ibadat lebih banyak dari kita..
Apabila jumpa orang muda, selalu berfikir mereka kurang dosa dari kita..
Apabila jumpa orang belum islam, berfikir jika mereka masuk islam, dosa mereka kosong...



Read More...

Wednesday, March 28, 2018

Lama sudah tidak ketemu

Assalamualaikum wbt

Lama sudah tidak bertamu di blog ini.....
Nak kata sibuk, ya, memang pun...
Tapi sesibuk mana pun kita, jika kita commit nak buat sesuatu...
kita mesti ada masa kan.
So, tak payah bagi alasan banyak-banyak la..

Habaq ja la kami dah lama tak tau nak buh apa kat blog ni...maybe sampai peringkat dah hampir lupa...
Lagipun kami byk update kat FB ja....

Takpa la naaa...nanti ada masa kami update kembali blog ni...

Bye..

Read More...

Friday, July 15, 2016

Tupperware July 2016

Read More...

Friday, May 6, 2016

Panduan Ajar Anak Solat

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fibubapacemerlang%2Fposts%2F10157001177555372&width=500" width="500" height="725" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>
Read More...

Monday, February 22, 2016

Hukum2 bacaan alquran

Read More...

Sunday, January 4, 2015

Steam Banana Cupcakes @ Kek Cawan Pisang kukus


Senang je nak buat kek ni...
And it turned out soo fluffy..

Bahan2/Ingredients:
2 biji telur@eggs
100g atau 1/2 cup gula@sugar
2 biji pisang@banana..agak besar..I used cavendish banana
75g minyak masak/cooking oil...I used corn oil
1 tsp baking soda
150g tepung naik sendiri/self raising flour

Cara2/steps:
- Pukul telur dan gula. Bit the eggs and sugar
- Masukkan pisang yg telah dilecek. Add in smashed banana
- Kacau/mix
-Masukkan minyak. Add in oil
- Ayak dan masukkan tepung+baking soda. Add in siffed flour+baking soda.
- Kukus dlm 20-25min hingga masak. Steam at 20-25min until cooked.



Read More...

Bee hives bun with butterscotch sauce @ Roti Sarang Lebah dgn Sos Butterscotch

Read More...